Peynir tüm öğünlerin kurtarıcısıdır. Sabahları, güzel bir kahvaltının vazgeçilmezidir. Öğlenleri yemekle beraber hazırlanan bir salatayı daha da lezzetli yapar. Akşam yemeklerinde makarnaların veya sosların en iyi arkadaşlarından biridir. Bu kadar çok sevilen peynir, öğünlerimizin kadim dostlarından biridir. Özellikle iyi bir peynir günün her anında tüketilen bir üründür. İnsanın kadim yiyeceklerinden biri olan peynirin tarihi de çok eskiye dayanır. Dolayısıyla bu kadar önemli bir ürünün nasıl üretildiği de merak edilen konular arasındadır. Merak edenler için birlikte inceleyelim.
Şirden geviş getiren her hayvanın midesinde bulunan bölümlerden biridir. Peyniri mayalamak için sütün içinde bulunan proteinleri parçalamak lazım. Bu parçalanmanın sağlanması enzimlerle gerçekleştiriliyor. Ve eskiler bunu hayvan enzimlerini kullanarak yapıyordu. Peki peynir mayası nasıl yapılır? Şirden mayasıyla beraber en doğal ve kolay peynir mayasını yapabilirsiniz. Peki ama nasıl?
Peynir mayası yerine hayvan kaynaklı mayalar kullanabilirsiniz. Bunun dışında bazı bitkiler de kullanılır.
gibi bitkiler bunlardan bazılarıdır.
Daha fazla bilgi için web sitemizin blog yazılarına bakınız. Ve Hakiki Tereyağı Nedir? İsimli blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.