Beyaz peynir dünya çapında hem pişmiş hem de taze mutfak kültürlerinde temel bir unsur haline geldi. Genellikle keçi ve koyun sütü karışımı ile beraber ortaya çıkar. Büyük ölçüde onların yemlerinden alınır. Bu da bölgelere göre değişen bir doku ve tat verir. Yıllar geçtikçe, beyaz peynirin popülaritesi diğer mutfak kültürlerinden çeşitli varyantlar üretti. Böylece benzersiz ve lezzetli dokunuşlar meydana gelir.
Bir bütün olarak ele alırsak genellikle bu taze peynirler beyaz peynirler olarak adlandırılır. Ufalanan, hafif kremsi dokularla birlikte tuzlu ve keskin tatlar sunar. Tuzlu suda saklandıkları için farklı olan lezzetleri, onlara benzersiz bir ısırık ve kuraklık verir. Bazı beyaz peynirler, yalnızca inek sütünden yapılır, bu da daha kremalı bir tat ve esnek bir doku sağlar.
Benzer şekilde, Arslan beyaz peynirin diğer çeşitleri de lezzetlerini yerel malzemelerden ve çevreden alır. Her mera, hem lezzet hem de doku açısından farklı nitelikler sunarak, her çeşidi kendi bölgesine ve ülkesine özgü kılar.
Beyaz peynirler, diğer peynirlerin çoğuyla aynı şekilde erimezken, pişirildiğinde aromaları büyük ölçüde artar ve yumuşar. Herhangi bir beyaz peyniri domates, üzüm ve kırmızı dolmalık biber gibi taze meyve ve sebzelerle birleştirin ve üstüne zeytinyağı ekleyin.
Beyaz Peynir Nasıl Olur?
Buluşundan bu yana neredeyse hiç değişmeyen Arslan beyaz peynir üretimi, gelenek ve kaliteye adanmıştır. Üretim, pastörize veya çiğ koyun sütü veya keçi sütü içeren bir karışımla doldurduğumuz bir fıçıyla başlar. Peynir mayası ve kazein ekleriz ve pıhtılaşmaya bırakarak devam ederiz. Süt kalınlaştığında, pıhtıyı keseriz ve fazla peynir altı suyunu süzmek için bir kalıba yerleştiririz. Sertleştikten sonra yeniden keseriz, tuzlarız ve fıçılara yerleştiririz, birkaç gün boyunca tat ve aromaları emer. Bu, peyniri birkaç haftadan daha uzun bir süre salamurada olgunlaşmaya hazırlar. Genellikle bloklar halinde satılan beyaz peyniri, mühürlü veya tuzlu suyun bir kısmını içeren küvetlerde göndeririz. Bu, peynirin kullanılana kadar taze ve dolgun kalmasını sağlar.
Geleneksel Arslan Beyaz Peynir yapma yönteminde hiçbir katkı maddesi yoktur, bu da onu glüten intoleransı olanlar için uygun hale getirir, ancak tüketimden önce etiketlerin her zaman kontrol etmeniz gerekir.
Arslan Süt Ürünleri’ne ulaşmak için tıklayınız.