Tereyağı yemeklerin lezzetine lezzet katan ve sıklıkla tercih edilen bir yağ türüdür. Özellikle kahvaltılarda çayın yanında balla, kaymakla ve sütle tercih edilen tereyağının kalitesi de oldukça önemli. Ayrıca günün her anında çayı çok seven milletimizin bu alışkanlığına da eşlik eden bir yağ türüdür. Peki hakiki tereyağı nedir ve nasıl anlaşılır?
Hakiki tereyağını anlamak isteyenler için 3 yöntem;
- Sıcak su içinde eritme testi: Tereyağından bir parça sıcak suyun içine bırakın. Eğer parça parça olmadan bütün bir halde eriyorsa hakiki tereyağıdır.
- Tereyağının paketini açtığınızda bir kaşık ya da çatal yardımıyla bir parça alın. Pütür pütür olmuşsa kesinlikle hakiki tereyağı değildir.
- Tavada erittiğiniz tereyağı köpürüyorsa aradığınız hakiki tereyağıdır. Ancak köpürmüyorsa ve ilk iki madde de saydığımız özellikleri barındırmıyorsa tüketmemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.
Gerçek Tereyağı Buzdolabında Donar mı?
Hakiki tereyağı dolaptan çıktıktan sonra hemen eriyorsa dikkat edilmelidir. Oda sıcaklığına çıkardığınız bir tereyağı hemen eriyorsa gerçek tereyağı değildir. Ve tüketilmesinde sakınca vardır. Gerçek tereyağının en bilinen özelliklerinden biri hemen erimemesidir. Dolayısıyla tereyağı tüketeceklerin dikkat etmesi gerekir.
Gerçek Tereyağı Yanar mı?
Gerçek tereyağının hangi özellikleri barındırdığını merak edenlerin bir başka sorusu da tereyağı yanar mı sorusudur. Tereyağının gerçek olup olmadığını yanar mı sorusuna verdiğimiz cevapla net olarak anlayacaksınız. Gerçek tereyağının yanıp yanmadığını anlamak için öncelikle almış olduğunuz tereyağını bulunduğu yerden çıkartın. Elinize bir kaşık veya çatal alın. Ve tereyağından fazla olmayacak şekilde alın. Çünkü amacımız sadece test etmek olacak. Daha sonrasında tereyağını aldığınız tavanın temiz ve kuru olduğundan emin olun. Eklediğiniz tereyağının altını orta derecede ateşle açın. Şimdi en önemli yer bu ateşte eriyen tereyağının köpürüp köpürmediğini gözlemlemeniz. Tereyağı eğer köpürerek eriyorsa hakiki tereyağıdır. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Türkiye’nin En İyi Tereyağı Markası
Kahvaltıda kullandığımız çeşitlerin çokluğuyla bilinen bir halk olarak bu konuda dünyaya gereken namı da vermiş bulunmaktayız. Öyle ki Türk kahvaltısını duymayan kalmamıştır. Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan tereyağı da bu namın oluşmasında etkili. Bal, kaymak, süt ve özellikle kahvaltılarında çay içmeyi eksik etmeyen bizler için tereyağı önemli. Dolayısıyla kaymağın kalitesi kahvaltılarımızın lezzet kalitesini de etkiliyor. Tereyağının mutfaklarımız için vazgeçilmez bir ürün olduğuna inanıyoruz. Ve Arslan tereyağını bu bilinçle geleneksel yöntemlerimizle en steril ortamda hazırlıyoruz. Tereyağında tazeliği ve doğallığı sevenlerin tercihi. Türkiye’nin en iyi tereyağı markası Arslan tereyağını kahvaltının en iyisini tercih edenler bilir. Bu lezzeti keşfeden ve henüz keşfetmeyen herkes için tek adres.