1940'tan Bugüne Geleneksel Lezzet

Manda Yoğurdunun İnanılmaz 10 Faydası

Manda yoğurdu, içinde barındırdığı birçok vitamin ve mineral sayesinde oldukça kuvvetli bir besin kaynağıdır. İçinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde çocuk gelişiminde oldukça etkilidir. Doğal antibiyotik kaynağı olarak da nitelendirilir. Dolayısıyla her yaştan insanın kullanması tavsiye edilmektedir. İnsan sağlığını olumlu yönde etkileyen en etkili doğal besin kaynakları arasında yer almaktadır. Özellikle tadı oldukça lezzetli olan bu ürünün birçok tüketim şekli bulunmaktadır. İsterseniz sade yiyebilir ya da yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz. Şimdi manda yoğurdunun faydalarını listeleyelim;

  • Protein bakımından oldukça zengindir.
  • Kalsiyum kaynağıdır.
  • Enerji sağlar.
  • Doğal antibiyotik kaynağıdır.
  • Doyurucu ve besleyicidir.
  • Kalp sağlığını korumada yardımcıdır.
  • Kansere karşı etkilidir.
  • Laktoz oranı oldukça düşüktür.
  • Göz için sağlıklıdır.
  • Sindirim sistemini düzenler ve korur.

Manda Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Manda yoğurdunun faydalarını öğrendikten sonra herkes bu enfes yoğurdun yapımını merak edecektir. Dolayısıyla manda yoğurdunun yapımında bilmeniz gerekenleri listeleyeceğiz. Özellikle istenen kıvamda manda yoğurdunu yapmak isteyenler için en lezzetli manda yoğurdu tarifini veriyoruz.

  1. Manda sütünü istediğiniz boyutta bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın.
  2. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  3. Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve birkaç dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  4. Daha sonrasında altını kapatın ve sütünüzü soğuması için bekletin.
  5. Mayalama işlemi için kullanacağınız kabı seçin ve sütü kaba boşaltın.
  6. Daha sonrasında sütünüzün mayalanma kıvamında olduğunu anlamak için parmağınızla sıcaklığı kontrol edin. 9-10 saniye kadar bekletin, bundan sonra parmağınız yanıyorsa kıvamındadır demektir.
  7. Yoğurt mayasını sütünüze döktükten sonra karıştırmaya başlayın.
  8. Daha sonra sütünüzü sıcaklığını koruması için üstünü örtün ve 6-7 saate kadar mayalanması için bırakın.
  9. Daha sonrasında buzdolabına alın ve 24 saat boyunca dinlendirin.

Yapılması gerekenleri sıraladık. Afiyet olsun…

Manda Yoğurdunun Kalori ve Besin Değerleri Nedir?

Oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Manda yoğurdunun besin değerlerini merak edenler için besin değerini açıkladık.

  • Manda yoğurdunda 101 (100gram) kalori bulunmaktadır.
  • 6.50 gram yağ bulunmaktadır.
  • 7.30 gram karbonhidrat bulunmaktadır.
  • 7.70 gram protein bulunmaktadır.

Manda Yoğurdunun Zararları Nelerdir?

En fazla merak edilenlerden biri de manda yoğurdunun zararları nedir sorusu. Dolayısıyla insan sağlığına faydaları oldukça kıymetli olan bu ürünün zararları nedir, açıklıyoruz;

Manda yoğurdunun aşırı tüketimi halinde gaz oluşmasına sebebiyet verir. Dolayısıyla her üründe olduğu gibi dengeli tüketilmelidir. Aşırı tüketimi yüzünden alacağınız faydadan mahrum olabilirsiniz. Dolayısıyla dengeli tüketiminde herhangi bir sorun oluşmayacaktır. Bununla beraber laktoz değeri oldukça düşüktür. Dolayısıyla laktoz hassasiyeti olanlarında rahatlıkla tüketebileceği bir öğündür. Ama tüketmeden önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Laktoz hassasiyetiniz ileri derecede olabilir…

Manda Yoğurdu Yemesi Faydalı Mı?

İnsan sağlığına oldukça faydalıdır manda yoğurdu. Faydalarından ve zararlarından bahsettik. Aşırı tüketimi dışında oluşabilecek sorunlar dışında sağlığımız için oldukça kıymetlidir. Birçok faydası vardır. Yemeklerinizle beraber tüketebileceğiniz bir öğündür. Ve öğünlerinizi sağlıklı kılar. Dolayısıyla manda yoğurdunun tüketimi oldukça önemlidir. Faydaları yoğurtla benzerlik gösterir. Bir yoğurt çeşididir. Bununla beraber isterseniz sade yiyebilirsiniz. Ancak yoğun tadından dolayı yemeklerin yanında tüketmenizi tavsiye ederiz. Özellikle bu yoğurtla beraber hazırlayacağınız yemeklerde bulunmaktadır. Çorba yapabilir ya da etli yemeklerinizin yanına soslar hazırlayabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanarak birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Sağlığımız için tüketilmesi oldukça önemlidir. Dolayısıyla haftada en az bir kere tüketmenizi tavsiye ederiz. Nasıl tüketeceğiniz ise, damak tadınıza göre değişir. En güzel yemeklerinizin yanına sos olarak ya da birlikte tüketebilirsiniz.