1940'tan Bugüne Geleneksel Lezzet

Tereyağlı Simit Tarifi

Tereyağlı Simit Tarifi İçin Gerekli malzemeler;

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için gerekli malzemeler;

  • 1 su bardağı kadar su
  • 1 su bardağı kadar susam
  • 1 yemek kaşığı kadar pekmez

Evde Tereyağlı Simit Tarifi Nasıl Hazırlanır?

  1. İlk iş olarak derin bir tabağa pekmezinizi alarak karıştırın. Karıştırma işleminin ardından kenara alarak bekletin.
  2. Bir kaba oda sıcaklığındaki sütünüzü ve suyunuzu ekleyin. Ve mayayı koyuyoruz.
  3. Mayanın çözülmesinin ardından un dışındaki tüm malzemeleri ekleyin. Özellikle hamurunuz yumuşak kıvama gelene kadar un ilave edin ve işleme devam edin.
  4. Hazır olan hamuru dinlenmek üzere bir kenara alın, üstünü örtün ve bekletin.
  5. Dinlenen hamurunuzu alın, cevizden biraz daha küçük parçalar koparın. Rulo şekline getirip birbirine dolayın. Böylece simit şekli vermiş olacaksınız.
  6. Hazır olan simit hamurlarını hazırlamış olduğunuz pekmezli sosa batırıp, susama bulayın.
  7. Fırında kızarana kadar pişirme işlemine başlayabilirsiniz. Orta derecede olsun.

Ve artık içi yumuşacık dışı çıtır çıtır simitlerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Tereyağlı Simit Kalori Oranı Nedir?

Hamurunun içine tereyağı eklenerek hazırlanan tereyağlı simit tarifi, kalori açısından da farklılık göstermektedir. Bununla birlikte orta boyutta 100 gramlık bir adet tereyağlı simit yaklaşık 400 kalori barındırır.

Diğer simit türlerine göre daha fazla kalori barındırır. Doyurucu ve çok lezzetlidir. Dolayısıyla dikkatli tüketilmelidir.

Geleneksel tadıyla simit, özellikle sabahları sıklıkla tüketiriz. Avrupa kıtası için kruvasan neyse, ülkemiz içinde simit odur. Her bölgemizde sevilen ve bilinen bir üründür. Bölgelerimize göre yapım şekli değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde ince ve daha sert olan yapısıyla bilinirken Marmara Bölgesi’nde daha kalın ve yumuşaktır. Sizlerde evinizde yaptığınız simitleriniz için hamur şeklinizi belirleyebilirsiniz. Simit çeşitlerini tek tek deneyebilirsiniz, böylelikle en sevdiğiniz simit hamurunu de bulmuş olursunuz.

Daha fazla içerik için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Özellikle daha fazla süt ve süt ürünleri tariflerine ulaşmak için hemen buraya tıklayın.