Özellikle pandemi döneminde temizlik herkesin dikkat ettiği unsur haline geldi. Tabi iyi de oldu. Artık bu konuda herkes daha titiz ve özverili davranıyor. Bu durum haliyle gıda sektörüne de oldukça yansımış durumda. Doğru gıda işleme tekniklerini uygulayan bir perakendeciden alışveriş yapmak, gıdaların güvenli olduğundan emin olmanızı sağlar. Özellikle süt ürünleri için tüm tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar mevcuttur.
Süt bazlı ürünleri satın alınırken orijinal ambalajlı olanlar tercih edilmelidir. Ambalajında herhangi bir sızıntı veya başka bir hasar olmamalıdır. Açıkta satılan peynirler, dondurmalar, tereyağı hijyenik koşullarda üretilmediğinden insan sağlığına zararlı hastalık yapıcı mikroorganizmaları içerebiliyor. Süt ve ürünlerini yüksek sıcaklıkta fazla dolaştırılmadan en kısa sürede eve ulaştırın ve buzdolabında saklayın. Süt ve süt ürünleri birkaç gün içerisinde tüketilecek miktarlarda alınmalıdır. Maddeler halinde bahsedecek olursak;
Süt ve Süt Ürünleri Saklama Koşulları
Süt bazlı ürünlerin raf ömürleri genel olarak değişiklik göstermektedir. Kaşar peyniri için raf ömrü altı ay iken tereyağı için bu süre üç ile altı ay arasında değişebilmektedir. Genel olarak soğuk ve sıcak gören ürün daha çabuk bozulmaktadır. Yoğurdu ve peyniri sofrada bekletip tekrar buzdolabına koymak yerine kullanılacak miktarda ürünün çıkartılması gerekmektedir. Aksi takdirde ürünün ömrü azalarak aroması ve yapısını da bozar. Ürünlerin 4 ile 6 derece arasında muhafaza edilmesi uygundur. Peynirler uzun süre dışarıda kaldığında kendini salmaktadır.
Yoğurdun cilde faydalarını anlattığımız blog yazımızı okumak için buraya tıklayınız!