1940'tan Bugüne Geleneksel Lezzet

Kaymaklı Poğaça Tarifi

Enfes lezzetiyle kaymaklı poğaça tarifi;

  • Bir bardağın yarısı kadar süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Ve bir paket instant maya
  • 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında olsun)
  • 200 gram kaymak
  • 1 yumurta (yumurta akını kullanın)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 su bardağı kadar da un kullanın.
  • Lor peyniri ve maydanoz( içi için, isterseniz dere otu da kullanabilirsiniz.)
  • Yumurta sarısı, susam, çörek otu (üzerine eklemek için)

Enfes Lezzette Kaymaklı Poğaça Tarifi için Yapılması Gerekenler

Kaymaklı poğaça tarifini en hızlı şekilde hazırlamanız için 6 maddede açıklıyoruz.

  1. Lezzetiyle herkesi mest etmek istediğiniz kaymaklı poğaçamız için öncelikle yoğurma kabına ılık süt ekleyin. Sonrasında instant maya ve şekeri ekledikten sonra çırpma işlemine başlayın.
  2. Kaymak, yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu da ekleyin. Hemen sonrasında 4 su bardağı ununuzu ekleyerek yavaşça karıştırmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar devam edin.
  3. Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 25-30 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.
  4. Poğaçanızın boyutlarını belirledikten sonra içerisine peynir ve maydanoz koyun.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizi alın ve poğaça hamurlarının üstüne yumurta sarısı sürüp, şekil verin. Kaymaklı poğaçalarınızın üstüne susam ve çörek otunu da attıktan sonra öncesinde 180 derecede ısıttığınız fırına verin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Afiyetle yemeye hazırlar.

Kaymaklı poğaçaları canınızın istediği her an hazırlayın. Özellikle bir vakti yoktur. Dolayısıyla günün herhangi bir vaktinde kolayca hazırlayıp, afiyetle yiyebileceksiniz. Pratik hazırlanışı sayesinde misafirlerinize sunduğunuz çeşit sayısı artar. Yumuşacık dokusuyla damaklarınızda enfes tatlar bırakır.

Kaymaklı Poğaça Kaç Kalori?

Porsiyonunda yaklaşık 270 kalori bulunur. Sürekli yemeniz size kilo aldırır. Dolayısıyla özel günleriniz için hazırlayıp yemenizi tavsiye ederiz. Bununla birlikte kaymaklı poğaçanızı şu günlerde tüketebilirsiniz

  • Kadınlar arasında düzenlenen günlerde.
  • Misafirlerinize hızlı ve pratik bir şeyler sunmak istediğinizde.
  • Uzun seyahatlerinizde yanınızda bulunması için.

Özellikle bu günlerde tüketmeniz pratikli açısından oldukça iyi olacaktır.

Kaymaklı Poğaça Tarifi İçin Önemli Noktalar

Kaymaklı poğaçalarınızı hazırlarken malzeme konusunda dikkat etmeniz gereken püf noktalar mevcut. Dolayısıyla bunlara dikkat ederseniz, istediğiniz lezzette poğaça kalitesine ulaşmış olursunuz.

  • Öncelikle kullandığınız malzemelerin kalitesinden emin olun.
  • Kesinlikle doğal ve kaliteli kaymak kullanın.
  • Sütünüz ılık olsun. Mayalanma işlemini hızlandırır
  • Unu yavaş bir şekilde ekleyin ve karıştırın. Daha yumuşak bir hamur kıvamına ulaşırsınız.