Arslan Kaşar Peyniri yemeklerin ve sofraların vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Yemeklerde, atıştırmalıklarda ayrı bir tat zevki veren kaşar peynirinin birçok seveni var. Peki nedir bu kaşar peyniri ve faydaları nelerdir?
Bugünkü yazımızda size bundan bahsedeceğiz.
Kaşar Peyniri
Kaşar peyniri yüksek oranda yağ içeren bir peynir çeşididir. Taze ve eski olarak çeşitleri vardır. Kaşar peyniri ve beyaz peynir benzer şekilde mayalanma işlemine uğrar. Peynir suyu sütün pıhtılaşmasının ardından peynir suyundan tamamen ayrılır. Daha sonra fermantasyona kalır. Kaşar peyniri, kaşar mayası ile beraber olur. Koyun, keçi ve inek sütünden yapabiliriz.
Arslan Kaşar Peyniri Faydaları:
Arslan kaşar peyniri de diğer Arslan süt ürünleri gibi kalsiyum açısından çok zengin bir besindir. Zengin kalsiyum güçlü kemiklerin oluşmasında, kanın pıhtılaşmasında rol oynar. Diğer önemli işlevlerde de görevi vardır.
Kaşar peyniri ayrıca bunlar için zengin bir kaynaktır;
-Demir
-A vitamini
-K vitamini
Kaşar peynirindeki bileşenlerin çoğu, çeşitli sağlık yararları sunar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır:
Düşük Kolesterol
Doymuş yağ içeriğine rağmen, kaşar peynirini ölçülü tüketmek kolesterolünüzü düşürmenize yardımcı olur. Bu özellikle orta yaşlı yetişkinler için geçerlidir.
Bir araştırmaya katılanlar, tam yağlı peynir yedikten sonra kolesterol seviyelerini düşürmede, yağı azaltılmış peynir veya tereyağı yiyenlere göre daha başarılı oldular. Bu hem genel seviyeler hem de LDL (“kötü”) kolesterol için geçerliydi. Araştırmacılar bu etkiyi peynir matrisine bağlarlar.
Güçlü Kemikler
Kaşar peyniri, kemik sağlığını geliştirmek için en önemli besinlerden biri olan iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum açısından zengin bir diyet sürdüren kişilerde osteoporoz gelişme olasılığı daha düşüktür. Kaşar peynirindeki K vitamini de kemik sağlığını geliştirmede değerli bir rol oynar.
Sağlıklı Dişler
Günlük fırçalama ve diş ipi kullanımı diş sağlığını korumanın anahtarı olsa da diyet de önemlidir. Şekerli atıştırmalıklar yerine peynir atıştırmak çürükleri azaltmaya yardımcı olur.
Süt ürünleri ve ağız sağlığı üzerine yapılan bir çalışmada, kaşar peyniri yiyen katılımcılar, süt içen veya şekersiz yoğurt yiyen kişilere kıyasla ağızlarında pH seviyelerinde önemli bir artış gördü. Düşük pH, çürük boşluk olasılığını artırır.
Arslan Süt Mamullerin’in diğer faydalı ürünlerine ulaşmak için tıklayınız.
İnstagram içeriklerimize de bekleriz.