1940'tan Bugüne Geleneksel Lezzet

EVDE NASIL YOĞURT MAYALARIM ?

Yoğurt vücudunuza kalsiyum, potasyum ve birçok vitamin sağlarken hastalıklara karşı da koruyan bir besindir. Kemik gelişiminde de yardımcı olan ve sakinleştirici yapısıyla antidepresan görevi gören yoğurtları evde de yapmanız mümkün ! Evde nasıl yoğurt mayalarım, en iyi şekilde nasıl tutturabilirim, püf noktaları nelerdir gibi merak ettiğiniz her sorunun cevabı burada !

EVDE YOĞURT MAYALAMA TARİFİ

Malzemeler :

  • Arslan Yoğurt
  • Tam Yağlı Süt
  • Şeker
  • Tuz

Hazırlanışı :

  • Arslan yoğurt tazeliği ve doğallığıyla evde de yoğurt yapmanızda yardımcı olacak en iyi markadır. Arslan’ın yoğurdunu maya olarak kullanabilirsiniz. Arslan yoğurdunu maya olarak kullanmanız için öncesinde oda sıcaklığında bir süre bekletmeniz önerilir.
  • Arslan yoğurduna az bir miktarda tam yağlı süt katıp karıştırın. Yoğurt, sıvı hale gelince karışımı sütün tamamına ekleyin.
  • Şeker ve tuzu dilerseniz ekleyebilirsiniz, şeker bakteri üremesini sağlarken tuz yoğurdunuza lezzet katmada yardımcı olur.
  • Mayaladıktan sonra yoğurdu sıcak bir yerde bekletmeniz gerekir. Sıcak tutulması için etrafını bezlerle kapatıp kalorifer kenarında ya da odanızın en sıcak bölümünde beş saat kadar bekletmelisiniz.
  • İlk mayalanma sonrası on iki saat boyunca buzdolabında beklettikten sonra yoğurdunuz hazır olur.

Afiyet Olsun !

FIRINDA YOĞURT NASIL MAYALANIR ?

Malzemeler :

  • Çiğ süt
  • Arslan yoğurt
  • Şeker
  • Tuz

Hazırlanışı :

  • Çiğ sütü süzgeç yardımıyla tencereye dökün, tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kaynatmaya başlayın.
  • Süt kaynamaya başladığında ocağı kısarak beş dakika kadar daha kaynatın.
  • Kaynayan sütü ılımasını bekleyin, ılıdıktan sonra mayalamaya başlayabilirsiniz.
  • Mayalamak için başka bir süt ve bir yemek kaşığı Arslan yoğurdu karıştırın. Tuz ve şeker ekleyerek karıştırmaya devam edin, hazır olan bu mayayı kaynatıp ılıttığınız süte ekleyin.
  • Yoğurdunuzu bir kaba koyup kapağını kapatın.
  • Fırını önce ısıtıp daha sonra kapağını açarak biraz soğumasını sağlayın ve yoğurtları fırına koyup bekletin.
  • Fırında mayalandıktan sonra buzdolabında bekletin, soğuduktan sonra yoğurdunuz hazır olmuş olacak.

Afiyet Olsun !

EVDE YOĞURDUN TUTMASI İÇİN PÜF NOKTALAR

  • Tam yağlı süt kullanılmalıdır.
  • Yoğurt mayalanırken sıcak bir yerde bekletilmelidir. Zamanınız varsa bir gece boyunca yoğurdun bekletilmesi daha iyi olacaktır.
  • Yoğurdun sulanmaması için kavanozlarda mayalanması önerilir.

EVDE YOĞURT YAPARKEN EKŞİMEMESİ İÇİN NE YAPABİLİRİM ?

Maya, süte eklendiği sırada hızlı davranılması gerekir. Sütü hızlı bir şekilde karıştırarak mayanın süt içerisinde dağılmasını sağlayın.