Bulgur pilavını tereyağlı sevenler için en lezzetli tereyağlı bulgur pilavı tarifi ile karşınızdayız.
Gereken Malzemeler;
- 3 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı dolusunca tereyağı
- 1 yemek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Tereyağlı Bulgur Pilavını Nasıl Hazırlamalı
- Öncelikle bulgurlarınızı iyice yıkayın.
- Tereyağınızı alın ve tencerenize ekleyin. Tereyağı eridikten sonra içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve bulguru içine ekleyin. İyice kavrulana kadar karıştırın.
- Daha sonrasında tuzunuzu ayarınca ekleyin ve kaynamış suyu bulgura ilave edin.
- Damak zevkinize göre tavuk suyu ya da et suyu kullanabilirsiniz.
- Kapağı kapadıktan sonra kısık ateşe alın.
- Pilavınızın üstünde küçük küçük gözler oluşana kadar pişirme işlemine devam edin.
- Pişen pilavınız afiyetle yiyebilirsiniz.
Tereyağlı Bulgur Pilavının Püf Noktaları
Bulgur pilavınızı hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Bunlar; daha iyi bir pilav lezzeti için oldukça gereklidir. Eğer pilavlarınızla insanları mest etmek istiyorsanız kullandığınız ürünlerin nasıl olması gerektiğini açıklayalım;
- Kullandığınız bulgur iyi kalite olsun.
- Tereyağını en iyi kalitede kullanın. Maksimum lezzete ulaşmak isteyenlerin başka çaresi yok
- Baharat kullanımını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ama baharat kesinlikle yakışacaktır.
Genel olarak iyi bir tereyağlı bulgur pilavı lezzetine ulaşmak için kesinlikle yapılmasını gerekenleri anlattık. Bulgur pilavlarınızı notlarımızla birlikte hazırlayabilirsiniz. Özellikle misafirlerinize hazırladığınız menülerin içinde yer verebilir ve onları mest edebilirsiniz. Aileniz için hazırlayacağınız en lezzetli tereyağlı bulgur pilavınızla beraber damaklarında enfes tatlar bırakabilirsiniz. Özellikle size tarifini sorduklarında en iyi tarifin en kaliteli ürünleri kullanmak olduğunu dilerseniz anlatabilirsiniz. Ya da tarifinin sizde saklı olduğunu göğsünüzü gere gere anlatabilirsiniz. Çevrenizde bulgur pilavınızla anılmak istiyorsanız anlattığımız püf noktaları kullanabilirsiniz.
Bulgurun Faydaları Nedir?
Sofralarımızın geleneksel yiyeceklerinden biridir. Ve besin değeriyle oldukça sağlıklı bir üründür.
- Bulgur kandaki yağ oranını düşürür.
- Karbonhidrat açısından oldukça zengindir.
- İçerisinde bulunan B1 vitaminleri sayesinde sindirim sistemi dostudur.
- İçerdiği folik asit, çocuk ve hamile kadınların için oldukça önemli bir kaynaktır.
- Doymamış yağa sahiptir
- Kolesterol arttırmaz.
- Besin emilimini hızlandırır. Kabızlığı engeller.
- Bağırsak kanserini önlemeye yardımcı olur.
- Raf ömrü uzundur. Küf oluşumuna karşı dayanıklıdır.
Bu yazımızda size kaliteli tereyağlı bulgur pilavı tarifi için olması gerekenleri anlattık. Daha fazla blog yazımıza ulaşarak enfes tarifler ve değerli bilgiler öğrenebilirsiniz.