1940'tan Bugüne Geleneksel Lezzet

Çocuk Gelişiminde Arslan Süt Ürünleri

Çocuk gelişiminde Arslan süt ürünleri arasında bulunan peynir ve yoğurt çok sağlıklıdır ve dengeli beslenmede önemli bir rol oynar. Bebeğiniz altı aylık olduğunda ve katı yiyecekler yemeye başladığında artık ek gıdalara başlamak istersiniz. Peki yoğurt veya peynir gibi süt ürünlerini çocuklarınızın yemek listelerine ne zaman eklersiniz?

Çocuk gelişiminde Arslan süt ürünleri, kemiklerin sağlıklı gelişimi için önemli olan harika bir kalsiyum kaynağıdır. Bu yüzden anne sütü vermenin yanı sıra bebeğinizin yemek programına süt ürünlerini ekleyebilirsiniz. Arslan süt ürünleri yüksek miktarda protein, kalsiyum ve D vitamini içerir. Böylece çocuklarda güçlü kemikler oluşturmaya ve ileriki yaşlarda kronik hastalık riskini azaltmaya fayda sağlar. Bu bilgileri bilmek bazı yaygın efsaneleri ortadan kaldıracaktır. Böylece çocuklarınız için süt ürünlerini satın alırken bilinçli kararlar vermenize yardımcı olacaktır.

Tüm dünyada benimsenen beslenme kalıpları, günlük olarak peynir ve yoğurt tüketimini içermektedir. Bu sadece yetişkinler için değil, aynı zamanda çocuklar ve ergenler için de geçerlidir. Çünkü peynir ve yoğurt yüksek biyolojik değeri olan proteinler bakımından zengindir ve en önemli kalsiyum kaynağını oluşturur. Kalsiyum, yaşam boyu sağlıklı kemikleri ve dişleri güçlendirmeye ve korumaya yardımcı olan bir besindir. İskelet büyümesinde rol oynar ve yetişkinlerde kırılgan kemiklerle karakterize bir hastalık olan osteoporoza bağlı kırıklardan korur. Süt ve yoğurt en zengin kalsiyum kaynaklarıdır ve bir çocuğun günlük kalsiyum ihtiyacının yaklaşık %55’ini sağlar. Bu nedenle, ebeveynlerin bu gıdaların çocuklarının günlük yemek programlarına dahil etmeleri gerekir.

Arslan Süt Ürünleri ve Sağlığa Faydaları

-Bazı çocuklar yüksek derecede alerjik gıdalara (süt, yer fıstığı, yumurta vb.) erken yaşlarda maruz kalırlar. Süt ürünlerini tüketen çocukların gıda alerjisi geliştirme riski daha düşüktür.

-Çocuklar kemik kütlelerinin %40’ını 9-14 yaşları arasında ve kemik kütlelerinin %90’ını ergenlik çağının sonlarında oluştururlar. Süt ürünleri, bu işlem için kullanılan tüm önemli vitamin ve mineralleri içerir.

-Yoğurt gibi çeşitli süt ürünleri genellikle probiyotik içerir. Bu mikroorganizmalar çeşitli sağlık yararlarına katkı sağlar.

-Süt ürünleri, çocukların diş minesini korur. Daha güçlü dişler ve daha sağlıklı bir ağız oluşmasında faydası vardır.

Birçok çocuk, sütün (laktoz içeren) sindirimine karın ağrısı ve ishalin eşlik ettiği bir durum olan laktoz intoleransından muzdariptir. Ancak bu besinler önemli miktarda laktoz içermediğinden yoğurt veya peynir tüketirken benzer belirtilerle karşılaşmazlar. Bu nedenle, yoğurt ve peynir, laktoz intoleransından muzdarip çocukların diyetinde sütün yerini alarak mükemmel bir kalsiyum sağlar.

Arslan’ın tüm süt ürünlerine ulaşmak için sitemize bekleriz.

Ayrıca çocuklarınız için sağlıklı tarifler ve daha fazlasını bulmak için Instagram adresimizi takip etmeyi unutmayın.