1940'tan Bugüne Geleneksel Lezzet

5 Leziz Kaymaklı Tatlı Tarifi

Kaymak tek başına tatlı bir lezzetken, onunla birlikte hazırlanan kaymaklı tatlı tarifleri daha da lezzetli hale gelmektedir. Dolayısıyla tatlılarında doyum noktasına ulaşmak isteyen herkesin memnun olacağı tarifler veriyoruz.

Kaymaklı Cevizzade Baklava Tarifi

Kaymaklı cevizzade baklava tarifi için gerekenler;

  • 32 adet baklavalık yufka
  • 400 gram çekilmiş ceviz
  • 350 gram kaymak
  • Ve 150 gram tereyağı

Şerbeti için gerekenler;

  • 3 su bardağı şeker kullanın.
  • Su ( 3 su bardağıyla)
  • 5 damla limon suyu

Hazırlanışı;

  1. İlk iş olarak şerbetinizi kaynatarak bir köşede bekletin.
  2. Şerbetinize limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Kaynama işleminden sonra altını kapatarak soğumaya bırakın.
  3. Tezgahın üstüne 4 yufka serin, her yerine kaymağı sürün.
  4. Daha sonrasında yufkanın üstüne hazırladığınız cevizleri serpin ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Yufkaların hepsini bu şekilde bitirin.
  5. Hazırladığınız ruloyu 3 cm kalınlığında kesin ve tepsiye serin.
  6. Üzerine erittiğiniz tereyağını dökün. 180°C fırında, 40 dakika kadar pişirin.
  7. Tatlınız piştikten sonra biraz bekletin ve üstüne hazırladığınız şerbetinizi ilave edin. Tatlıyı şerbeti çekene kadar dinlendirin. Ve afiyet tüketin.

Püf Noktaları;

  • Kullandığınız malzemelerin kalitesine dikkat edin. Bu kaymaklı baklava tarifi için en püf noktadır.
  • Şerbetleme işlemine dikkat edin.
  • Yufkanızı kurutmamaya çalışın.

Kaymaklı Şöbiyet Tarifi

Kaymaklı tatlı tarifleri dendiğinde akla gelen başka bir tatlıda kaymaklı şöbiyet tatlısıdır. Peki kaymaklı şöbiyet tarifi nedir ve nasıl yapılır sorusunun en püf noktalarını anlatıyor olacağız.

Malzemeler;

  • Baklavalık yufka (20 tane)
  • 200 gram tereyağı (margarin kullanmayın)
  • süt (2 su bardağı kadar)
  • 3 yemek kaşığı kadar irmik
  • 100 gram kaymak
  • Antep fıstığı

Şerbet için gerekenler;

  • Su (2 su bardağı kadar)
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 damla limon suyu

Kaymaklı şöbiyet tatlısı nasıl hazırlanır;

  1. İlk iş olarak şerbetinizi hazırlayın ve bir kenara alın.
  2. Sütünüzü ve irmiğinizi pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Yufkalarınızı yağlamaya başlayın, hepsine aynı işlemi uygulayın. Ancak üstte bırakacağınız yufkayı yağlamayın.
  4. Yufkalarınızı uzunlamasına kesmeye başlayın ve bu işlemden sonra yandan bir daha kesin. Kare olacaktır bu şekilde.
  5. Sonrasında hazırladığınız irmikli harcı karelerin içine koyun. Sonrasında kaymak ve antep fıstığını ekleyerek üçgen şekli verin. Ağız kısımlarına gelecek şekilde sıralayın.
  6. Son olarak tereyağını üzerine dökün. 200 derecede pişirin. Şerbeti de döktükten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Tatlıda kullanılacak malzemelerinizin kaliteli ve taze olduğundan emin olun.

Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi

Kaymaklı tatlı tarifleri dendiğinde akla gelen diğer bir lezzettir. Özellikle ramazan aylarının en çok tercih edilen tatlılarından biridir. Kuru meyveden hazırlanır. Hem pratik hem çok lezzetlidir.

Gereken malzemeler;

  • Normal boyutta 20 tane kayısı
  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • kaymak (4 yemek kaşığı ve taze olmasına dikkat edin)
  • Arzunuza göre ceviz, fındık, badem

Hazırlanışı;

  1. Kuru kayısıları 2 saat kadar ılık suda bekletin.
  2. şerbet için suyunuzu, (2 su bardağı) 1 su bardağı toz şekerle beraber kaynatın. Kaynama işlemi gerçekleştiğinde 3-4 dakika kadar devam edin.
  3. Suda beklettiğiniz kayısıları süzerek kaynayan şerbete ilave edin.
  4. Orta ateşte tam kıvamına gelen kadar kayısıları pişirmeye devam edin. Baloncuk çıkana kadar 30 dakika boyunca sürecektir.
  5. Kayısılar piştikten sonra ocağın altını söndürün. Ve tencerede bekletmeye başlayın. Kayısılar soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla içini delin. Ve dağılmayacak şekilde açın. Kayısıların içine ceviz, fındık ya da badem ekleyin.
  6. Sonrasında bir çay kaşığı kadar kaymağı her kayısıya ilave edin.
  7. Hazırladığınız kayısıları servis edeceğiniz tabağa alın ve üstüne şerbet gezdirin.
  8. Afiyetler olsun.

Lezzetli kaymaklı kuru kayısı dolması tarifi için notlarımız bu şekilde. Bununla beraber kaymaklı tatlı tarifleri için her zaman kaliteli ve taze ürünler tüketin.

Kaymakpare Tarifi

Kaymaklı tatlıların diğer bir efsanesi de kaymakpare tatlısıdır. Lezzetli bir kaymakpare tatlısı tarifi için bilmeniz gerekenleri listeliyoruz.

Malzemeler;

  • 200 gram kaymak (taze olsun)
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı kadar un

Şerbet İçin gerekenler;

  • Şeker (2 su bardağı kadar)
  • Su ( 3 su bardağı kadar)
  • 3 damla limon suyu

Hazırlanış aşamaları;

  1. Bir kaba kaymağınızla beraber sıvı yağınız ve vanilyanızı ilave edin.
  2. Un ve kabartma tozu ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. (Bu işlem hamur elinize yapışmayana kadar devam edin.)
  3. Unu ekleme işleminde kontrollü olun.
  4. Hamuru elinizle yuvarlaklar yaparak ayırın. Ve 180°C fırında pişirin.
  5. Bu tatlıyı pişirirken üstünden çok altına dikkat edin. Üstü çok pişmiyor, altına odaklanın.
  6. Şerbetini hazırlayın.
  7. Hamur piştikten sonra şerbetinizi ekleyebilirsiniz. ( şerbetiniz soğuk olacak. Dolayısıyla önceden hazırlayın. Ve hamur sıcakken üstüne dökün)

Afiyet olsun.

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

En sevilen kaymaklı tatlı tarifleri arasındadır. Gelin en lezzetli kaymaklı ayva tatlısı tarifi notlarımızı inceleyelim.

Malzemeler için gerekenler;

  • 3 adet ayva (normal boyutta)
  • çubuk tarçın (2 adet)
  • 4 adet karanfil
  • 1 fincan kadar toz şeker
  • 1.5 su bardağı kadar su
  • 1 yemek kaşığı kadar vişne reçeli
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 1 tatlı kaşığı antep fıstığı

Hazırlanış aşamaları;

  1. Tatlı için kullanılacak ayvalarını iyice yıkayın. İkiye böldükten sonra kabuklarını soyarak içini temizleyin.
  2. Soyduğunuz kabukları tencerenin altına dizin. Üzerine ayvaları ekleyin. Ve her bir ayvaya 1 fincan kadar toz şeker ekleyin.
  3. Tarçını ve karanfili de ekleyin.
  4. Su bardağı alın ve içine 1 yemek kaşığı vişne reçeli ekleyin ve karıştırın. Sonra tencerenin içine ekleyin.
  5. Yaklaşık 40 dakika kadar yumuşaklık derecesini ölçerek pişirin.
  6. Pişen tatlınızı soğutun ve antep fıstığı, kaymak ilave ederek servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun

Arslan Süt Kaymağı İle Leziz Tatlılar Hazır

En lezzetli kaymaklı tatlı tarifleri için kullandığınız ürün kalitesi oldukça önemlidir. Özellikle en önemli nokta tatlının bel kemiğini oluşturan kaymağın kalitesi. Dolayısıyla kaymaklarınızı doğal, taze ve kaliteli kullanın. Arslan süt kaymağı ile tüm bu ihtiyaçlarınızı karşılayabileceksiniz. Özellikle bu ihtiyaçlarınızı geleneksel yöntemlerimizin getirdiği doğallıkla karşılıyoruz. Neredeyse bir asırlık geçmişimizle süt ürünleri dendiğinde akla gelen ilk markalardanız. Dolayısıyla sofralarınızı şenlendirecek süt kaymağında doğallık, tazelik ve kalite arıyorsanız ürünlerimizi tercih edebilirsiniz.